Vad är på gång i Värmskog?

Kalendarium

22 November Med ljus & Lykta, vart tog julen vägen

Nu är hösten här och advent närmar sig med stormsteg! Den 22 November bjuder Hembygdsföreningen in till en stämningsfull kväll i julens tecken!

Från klockan 17.00 finns jultallrik för förtäring på Liljenäs Hembygdsgård, ta med er grannar och barnbarn och njut av en mysig stund innan kvällens föreställning startar. Förbeställ din juktallrik genom att smsa Cathrin
0768105985, kostnad 150:- per tallrik. Kostnad för dryck tillkommer, endast alkoholfria dryckesalternativ. Obs, begränsat antal platser!

Vid 19.00 startar sedan årets Julshow i matsalen på Liljenäs skola, Värmskogs Bygdegård. Här spelas showen ”Med ljus & Lykta, vart tog julen vägen”. Entre 150:-, biljetter kan köpas på Värmskogs Lanthandel, eller i entrén, kontant eller via swish. I pausen bjuder vi på fika!

”Vi går på spaning efter den jul som flytt. Kanske finner vi den om vi sjunger, rimmar och skrattar tillsammans? Känn doften från den kryddiga glöggen, hör ljudet från den sprakande brasan och de vackraste sångerna. Kom in i värmen och hjälp oss söka rätt på en fröjdefull jul.”

Medverkande i årets julturné är:

Monica Tyllgren, har ett brett sångligt register allt från opera, musikal till visa. Bördig från Karlstad och är idag mest verksam i Stockholm och Malmö.

Rasmus Dahlstedt, skådespelare som gärna tar sig ton. Har medverkat i antal filmer och pjäser. Med rötter från Värmland och Hammarö.

Tomas Bergström, operasångare som efter många år på Stockholms Operan återvänt hem till Karlstad. Har vi vid ett flertal tillfällen setts på Wermland Operas stora scen, senast i Läderlappen.

9 months ago

Snart är det dags för årsmöten, både för Hembygdsföreningen och Bygdegårdsföreningen. Är du sugen, eller vet du någon som skulle passa utmärkt i styrelsen? Att sitta med i styrelsen ... See more

9 months ago

Ikväll 18.00 hoppas vi få träffa HELA Värmskog i matsalen på Liljenäs. Vi skall diskutera bygden och butiken. Så prata med grannen och kom. Hjälp oss lösa denna viktiga fråga 🍏

9 months ago

Gympa måndagar 18:45

Cirkelträning tisdagar 19:15
Startar 15 januari och avslutas 21 maj

Tabata torsdagar 19:15
Startar 10 januari och avslutas 23 maj
OBS Tabata inställt 18 april

9 months ago

Ni missar väl inte de fina träningsmöjligheter vi har?

Gympa Måndagar 18:45
Måndagspassen leds av Anna Saksinen och Ann Goude. Här tränar vi helt utan redskap, din kropp är det enda redskap ... See more

10 months ago

Obs Gympan inställd ikväll!

« 2 of 7 »

Var med och bevara Värmskogs historia!

Under hösten kommer arbetet starta med att gå igenom och se till att bevara all gammal information som finns om Värmskog. Historia som finns sparat i form av film, bild och text ska med hjälp av en studiegrupp dokumenteras och bevaras på bästa möjliga sätt. Vi söker därför efter personer som har ett intresse i att hjälpa till att sammanställa all information. Det finns inget krav på att du som person ska veta allt om bygden, här krävs bara ett intresse i att lära mer. Det finns fantastiskt mycket historia om Värmskog som är både värdefull och otroligt rolig att bära med till kommande generationer!
 
Låter det spännande?
Prata med Ingrid Johansson 073-0794717 eller Lena Nordahl 070-6115146

Servicepunkt Värmskog

Området Liljenäs i Värmskog har under sommarmånaderna över 100 000 besökare! Värmskogs Bygdegårdsförening har länge sett potentialen i detta område då det på sommaren är ett attraktiv turist mål och under resterande delar av året knyter samman bygden med skola och dagis. Därför kommer Bygdegårdsföreningen under våren 2019 påbörja bygget av Värmskogs servicepunkt, med stöd av Leader Närheten och Grums Kommun.

Grundtanken med servicepunkten är att den ska fungera som ett nav för service till människor som bor och arbetar i Värmskog.

I kombination med det fina läget med en stor turisttillströmning under delar av året och möjlighet till en affärsverksamhet söker vi nu en entreprenör som vill driva Värmskogs servicepunkt!

LÄS MER HÄR

Kontakt

Har du frågor, funderingar eller vet du något som bör ändras?

Maila kontakt@varmskog.se

Räkor med Sigill

Värmskogs Café har tillsammans med Thomas Berglund inför sommaren 2017 tagit fram en låt om Värmskog och våra räkmackor. Klicka på länken nedan för att lyssna! Var den inte en sommarplåga förra sommaren blir den en i år!

Aktiviteter i Bygdegården

Måndag:  

18:45 Gympa vuxna 
19:45 Fotboll herrar

Tisdag:   

18:00 Pingis 

19:15 Cirkelträning

Onsdag:   

18:00 Pingis barn 5 år och uppåt

19:00 Pingis större barn, ungdomar & vuxna

Torsdag:  

18:00 Innebandy barn 7 år och uppåt

19:15 Tabata

20:30 Fotboll herrar

Fredag:    

18:00 skytte

Söndag: 

 

Öppettider

Lanthandel med livsmedel, drivmedel, försäljning av sjökort över Värmeln, samt fiskekort. Ombud för Svenska spel.

Måndag-Fredag: 10:00-18:00
Lördag: 10:00-14:00

Tel: 0555-20029

Hitta hit! (Find us!)

Frisör på Strand i Värmskog. Kan inte du komma hit så kommer jag hem till DIG Klippning & Styling.

Ring för tidsbokning:

Helene Svensson 070-32 74 727

Hitta hit!

Välkomna till oss i Krokseruds skola Värmskog. Här finns en härlig blandning av ting i två plan på ca 350m2. Vi köper Dödsbon hela och delar av hem i hela Värmland. Vi hjälper till med tömning och bortforsling av skräp.

Kontakt Johan Karlsson 073-0452321

info@johansdiversehandel.se

www.johansdiversehandel.se

Hitta hit!

Värmskogs Vandrarhem erbjuder ett mysigt och enkelt boende där fokus ligger på naturen och de vackra omgivningarna. Vandrarhemmet har totalt 22 bäddar fördelade på rum och stugor. Hygienrum och kök finns i de gemensamma utrymmena.

 

För bokning, ring eller maila. (Booking, call or e-mail)

Therese Johansson +46 (0)720-165079

varmskogsvandrarhem@hotmail.com

Hemsida till Vandrarhemmet (Facebook)

Hitta hit! (Find us!)

Värmskogs Café har i många år varit en populär turistattraktion i Värmland. 

Hit kommer besökare från när och fjärran för att sitta och njuta i en lugn och mycket naturskön miljö. Vårt gemytliga café ligger i Liljenäs hembygdsgård vid Värmelns strand mitt i Värmskog där det serveras räksmörgåsar.

Kontakt Annelie Emilsson 070-3162769, Cathrin Sundling 070-3862044 eller maila info@varmskogscafe.se

Hemsida Värmskogs Café

Hitta hit, karta!

Telefonmuseum och Minnesgård.

Lars Magnus Ericsson föddes den 5 maj 1846 på gården Nordtomta i Värmskog. Som sedan 1961 är minnesgård och telefonmuseum. Huset är även inrett som en heminteriör med kök och kammare, ett enklare bondehem i Värmskog från slutet av 1800 talet. Muséet innehåller telefoner och elektrisk utrustning från tiden före Lars Magnus utträde ur företaget 1903.

 

Öppet alla dagar mellan 15 juni-15 augusti kl.13-17

OBS Stängt Midsommarafton
Kontakt 072-2007732

Hitta hit!

Arkiv med bilder från olika aktiviteter